Hoe kunnen we helpen?

Rapporten afdrukken

Afdrukken van pagina’s in PiB gaat op dezelfde manier waarop je andere pagina’s van internet afdrukt. Selecteer hiervoor het print-ikoontje in het rapport of kies hiervoor in je Browser voor afdrukken (vaak is dat ook te doen via Ctrl-P). Hoe het daadwerkelijk uit je printer komt hangt af van de printer maar ook van de browser. Het lukt meestal goed bij de modernere browsers (Chrome, FireFox, Edge) op een PC of Mac.

Een tablet is niet altijd ingesteld om goed te kunnen printen. Het kan wel, mits je een verbinding hebt met het wifi-netwerk waar de printer ook op zit. Sommige printers hebben hun eigen app die je dan eerst op je tablet kunt installeren. Maar vanuit bijvoorbeeld Safari kun je ook vanaf je iPad printen. Overleg hierover eventueel met de technische dienst van je organisatie.

De printweergave van PiB is iets anders samengesteld dan de schermweergave. De organisatiepagina laat zich vanwege de datatabellen beter printen in de brede afdrukstand (landscape mode), de overige beter in de smalle afdrukstand (portrait mode).