Tip: leeg de cache!Veel organisaties gebruiken tablets voor het gebruik van de monitor. Een tablet slaat tussentijds gegevens op in de zogeheten cache. Dat maakt het programma sneller doordat er uit dat directe geheugen geput kan worden. Dat gebeurt ook met gegevens vanuit de monitor. Ons advies is om eens in de zoveel tijd (en zeker na de recente upgrade) de cache te legen.

Hoe doe je dat?

 

Op een iPad:

Een iPad maakt waarschijnlijk gebruik van het browserprogramma Safari. Om de cache in Safari leeg te gooien, open je Instellingen en scrol naar beneden tot je de optie Safari ziet. Scrol nu wederom naar beneden tot je de optie Wis geschiedenis en websitedata vindt. Druk op deze optie en druk vervolgens op Wis geschiedenis en data. De cache van je browser is nu leeggegooid.

Op een Android-systeem:

Op een Android-tablet kun je per app het cachegeheugen legen. Open het instellingenmenu en druk op Apps. Waarschijnlijk hebben de apps die je het vaakst gebruikt en streaming-apps veel cachegeheugen die je kunt verwijderen. Druk op de app waarvan je het cachegeheugen wilt legen. Druk vervolgens op Opslag en in het nieuwe scherm op Cache legen.Simons PromotiePost


In de media